Repair Cafés in de stad

Samen met Maakbaar Leuven trekken we de stad in om Repair cafés te organiseren in samenwerking met sociale organisaties. Zo komen we in verschillende buurten en kan iedereen kennis maken met de herstelcultuur.

Heb jij thuis elektrische apparaten liggen die niet meer werken? Ben je op zoek naar iemand die jouw strijkijzer terug aan de praat kan krijgen? Heb je een trui met gaten die je toch nog graag draagt?  Mist jouw lievelingsjurk knopen?

Kom dan naar het Repair Café voor textiel en elektrische en elektronische apparaten! Breng je kapotte spullen mee en bekijk samen met een hersteller of en hoe ze te repareren zijn.

Elektrische toestellen en elektronica kun je vooraf aanmelden via RepairConnects: https://www.repairconnects.org/.../regi.../maakbaar-leuven/1

In juni vind je ons op:

                 - woensdag 1 juni van 14 - 16u in het Huis van de Mens, Brusselsestraat 203 in Leuven

                 - zaterdag 4 juni van 14u - 16u in LDC Ter Vlierbeke, Rustoordlaan 3 in Kessel-Lo

                 - zaterdag 11 juni van 10u - 16u op de Biomarkt in de Diestsestraat in de buurt van Doekjes en broekjes ( nr 144)

 

Gereedschap nodig?

 

 

Dan is er de Gereedschappenbib van MAAKbar. Ja kan meer dan 300 tools uitlenen voor een vast bedrag van 40 euro / jaar.

Check de volledige catalogus hier.

Wil je een abonnement nemen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Naaiplezier ...

Open NaaiAtelier: wekelijks op donderdagnamiddag

Ja kan al overweg met de naaimachine, maar wilt liever in gezelschap verder werken aan je naaiprojectje op je eigen tempo. Dan is het Open NaaiAtelier van MAAKbar iets voor jou. Wekelijks op donderdagnamiddag behalve tijdens de schoolvakanties.

Textiel Repair Café: iedere 3de zaterdag van de maand

Tijdens een Textiel Repair Café helpen we je graag om jouw kleding of textiel te herstellen. Vrijwillige naaisters geven je advies en herstellen samen met jou de kleding. Dit alles tegen een vrije bijdrage. Niet tijdens de schoolvakanties.

Onze datum in juni:  zaterdag 18 juni van 10 u tot 16u.

 

Volg ons op sociale media

Je kan ons volgen op de Facebookpagina  en Instagram MAAKbar vzw.
Volg ons, word fan en deel die nieuwe adressen met iedereen die delen, herstellen en hergebruik in het Leuvense in het hart draagt. Bedankt!