Belangrijk bericht ivm de toekomst van MAAKbar

 

Allicht hoorde je dat MAAKbar het financieel moeilijk heeft en dat de MAAKbar zoals die nu is niet kan blijven.

Ondertussen is er wat duidelijkheid gekomen over de onzekere situatie waarin we ons bevinden. Eind juni verlieten we het pand in de Diestsestraat. De eigenaar heeft andere plannen.

De gereedschappenbib blijft toegankelijk. Vanaf begin juli kunnen leden terecht in een ruimte in maakleerplek (Stapelhuistsraat 15/17) en dit op dinsdag van 14 - 16u en op zaterdag van 10 - 12u. Hoogstwaarschijnlijk krijgt de gereedschappenbib in het najaar een meer definitieve stek in de gebouwen van de stadsbibliotheek.

Onze textielbank wordt tijdelijk gestockeerd en is momenteel niet meer toegankelijk.Toch zoeken we ook voor onze textielactiviteiten nog een permanente ruimte waar we workshops kunnen organiseren en de textielbank een plaats kunnen geven. Heb je suggesties? Geef ze door via de vragenlijst.

Verder zijn er ook goede en opbouwende gesprekken met het stadsbestuur om te kijken hoe MAAKbar kan blijven doen waar het zo goed in is. Herstellen, mensen samenbrengen, van afval nieuwe grondstoffen maken en kansen bieden aan al wie iets wil uitproberen rond circulaire economie.

 

Jouw mening is belangrijk!

Omdat MAAKbar niet kan bestaan zonder de grote groep betrokken mensen en vrijwilligers die de voorbije jaren over de vloer kwamen, hun talenten aanboden of hielpen, willen we jullie heel graag betrekken bij de toekomst die we nu moeten uittekenen. Omdat we geloven in de wijsheid van veel mensen samen, nodigen we jullie van harte uit de vragenlijst die we opstelden in te vullen. Jouw mening is belangrijk voor de toekomst van MAAKbar.

We houden jullie op de hoogte zodra we meer zicht hebben op onze nieuwe, hopelijk vaste, stek(ken).

Heb je vragen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak er een mooie zomer van!

Team#MAAKbar