UITNODIGING Open Overleg MAAKbar
donderdag 28 oktober van 19u - 21u
kantine maakleerplek, Stapelhuisstraat 13-15 te Leuven


MAAKbar is klaar voor een nieuwe doorstart. 
 
Wil jij graag weten waar we nu staan met MAAKbar? Wil je graag jouw steentje bijdragen aan de nieuwe activiteiten die MAAKbar zal organiseren? Of heb je leuke ideeën die passen binnen de visie van MAAKbar? 
 
Op donderdag 28 oktober om 19u organiseren we een 'Open Overleg' voor iedereen die zin heeft om mee te werken aan de Circulaire herstelinitiatieven van MAAKbar. Place to be: de kantine van maakleerplek, Stapelhuisstraat 15- 17 te Leuven. 
 
Om alles vlot te laten verlopen, vragen we om in te schrijven via dit inschrijvingsformulier.
 
Deel deze uitnodiging met iedereen die de handen uit de mouwen wil steken voor een circulaire hersteleconomie. 

 

Eindelijk .... goed nieuws

 

Na een lange, stille periode, kunnen we jullie eindelijk goed nieuws melden.

De Stad Leuven heeft op de gemeenteraad beslist de werking van MAAKbar financieel te ondersteunen.Toen duidelijk werd dat het tijdelijke contract in de Diestsestraat niet verlengd zou worden en MAAKbar dreigde te verdwijnen bij gebrek aan plek en middelen, zijn de gesprekken met de betrokken schepenen en stadsdiensten opgestart. Vanaf het begin voelden we de grote wil bij de stad om er mee voor te zorgen dat MAAKbar kon blijven bestaan. Niet zoals het was, wel in een andere vorm.

Ondertussen kunnen we jullie ook - heet van de naald - bijzonder goed nieuws melden over de nieuwe locaties:

* Deze maand nog verhuizen we heel onze textielbank naar een lokaal in het Comenius-gebouw op de Tiensevest nr 60. Daar gaan we opnieuw workshops, textiel repair cafés, laagdrempelige cursussen en zoveel meer rond stof en draad kunnen organiseren.

* De gereedschappenbib blijft nog even in de silo's van maakleerplek. Vanaf het voorjaar kan je ons ook vinden in de Bib Tweebronnen.